Füüsiliselt heas vormis tööjõud muutub järjest defitsiitsemaks. Seega tuleb ära kasutada kõik võimalused, kuidas inimressursi osa vähendada või efektiivsemaks muuta. Tootlikkuse suurendamine on muutuva tööjõuturu tingimustes möödapääsmatu. Piiratud ressursside tingimustes ja ajalisel teljel vaadates on spetsiaalsed laolahendused ja kallima klassi  tõsteseadmed kõige efekiivsemad.

Faktid on üsna mõtlemapanevad:

  • Eesti tööealine (15-74a) elanikkond kahaneb iga aastaga. Täna on meil Eestis ca 700 000 tööjõuturul aktiivset inimest. Igal aastal lahkunuid on ca 1% (7 000 ringis).
  • Kasvab osalise töövõimekusega inimeste osakaal, kes vajaksid neile jõukohast tööd
  • Ühtlasi on kasvamas vanemaealiste (50-74a) tööhõive, kes vajavad neile jõukohast tööd
  • Töötaja tunnihind kasvab järjekindlalt, samm-sammult lähemale Euroopa keskmisele.
  • Füüsiliselt heas vormis, energiast pakatav noor otsib järjest enam pigem loovaid väljakutseid
  • Raskete (massiga 5 kg ja enam) esemete käsitsi teisaldamine töökohas on reguleeritud seadusandlusega ja pandud tööandja vastutusele, eesmärgiga vähendada töötajate luu- ja lihaskonna ülekoormuse ja seljavigastuste riski.

Kui Sinu äri on seotud füüsilise tööga – tootmise, laonduse vms koormuste teisaldamisega, siis tasub mõelda sellele, kuidas ujuda vastuvoolu ehk kuidas korvata see tööjõu kasvav puudujääk:

  • kuidas füüsiliselt vähem võimekas töötaja saaks mõne lihtsa mehhanismi abil sama edukalt töökohti täita;
  • kuidas säästa täna füüsiliselt heas vormis töötaja füüsis aastakümneteks;
  • kuidas muuta tööprotsesse efektiivsemaks (ehk kokkuvõttes hoida kokku tööjõukuludelt ja suurendada käivet/kasumit).

Inimjõudu vajavate, füüsilist väsimust, tööstressi  ja töötraumasid tekitavate protsesside mehaniseerimiseks on välja töötatud väga mitmekesiseid, lihtsaid ja mugavaid lahendusi, nii lattu kui tootmisse. Ja need ei ole ilmtingimata keerukad ega kulukad.  

Alljärgnevalt on välja toodud mõned tavapärasemad seadmed, millega tööprotsesse efektiivistada:

  • ergonoomilised töölauad, töötoolid, komplekteerimislauad, mis võimaldavad tööasendit muuta
  • Minivirnastajad – lihtsustavad kergemate kaupade liigutamist ja virnastamist
  • käärtõste-platvormkärud – ideaalne kasutada reguleeritava kõrgusega töölauana, abilauana või ajutise transpordikäruna
  • Käärkahvelkärud – saab kaubaaluseid transportida ja tõsta sobivale töökõrgusele ehk kasutada reguleeritava kõrgusega töölauana
  • Käärtõstelavad – saab kasutada tootmisliinide ning erinevate tööpinkide täitmisel/tühjendamisel, töötlevas tööstuses raskete või suurte toodete töökõrgusele tõstmiseks, ka kaubaliftidena nii estakaadi ääres kui korruste vahel
  • elektrilised kahvelkärud ehk siirdajad – muudavad laotöö lihtsamaks, efektiivsemaks ja ergonoomiliselt töötajasõbralikumaks
  • Korjetõstukid. Varem redeli abil tehtud tööd saab ära teha mugavalt ja lihtsalt, hoides niimoodi kokku tööjõukulu ja aega ning võimaldades ühel inimesel teha sama ajaga ära kahe inimese töö. Kui kõrvutada näitkes 2-kordset peenkauba ladu (kõrgus 2,5 + 2,5 m; vahepõrand, millel inimene saab kaubakäruga sõita, piirded inimeste turvalisuse tagamiseks, trepp ja laadimisvärav, mis võtavad palju riiuliruumi vähemaks) ja kõrvutada nimetatuile tehtud kulutused Crown Vawe’ga, mille abil saab kohe teenindada kuni 5 meetri kõrguselt, mis mahub 900mm vahekäiku, siis rahaliselt on need võrdsed. Kuid tohutu kokkuhoid tuleb kiiruse pealt (teeb üksi kahe inimese töö) kasuliku ruumi võidust (pole laadimis-ala ega treppe), lisaks kõik tuletõrjenõuded ja topelt-valgustuse probleemid, mis ära jäävad. See on superlahendus, mida võib näha juba kõigis suuremates ehituspoodides töötamas.

Crowni filosoofia põhineb tootmisel koos kliendiga. See algab juba toote disainist, kus lahendatakse klientide reaalseid probleeme  ning tipneb tehnoloogia ja lahendustega, mis peavad toetama kasutaja mugavust, andma tõstukile efektiivsuse ja vastupidavuse ning aitama kasutajatel saada paremat ja kiiremat tulemust. Tänu kliendikesksele lähenemisele on Crowni disainilahendused olnud pidevalt tõstukimaailmas teenäitajaks.

Crown Quick Pick Remote on olnud teedrajavaks ja tänaseks juba teiste tootjate poolt järgimist leidnud kaugjuhitavate tõstukite tehnoloogia. Süsteemi abil on võimalik kogumistõstukeid juhtida ilma tõstuki peale astumata või virnastajate tõstefunktsioone juhtida kindas oleva puldiga tõstukit ennast puutumata. Sellist tõstukit ei pea ka kuidagi õpetama, piisab kaugjuhtimispuldi ja tõstuki vahele ühenduse loomisest ja võibki tööd alustada. Lahendus annab õiges kohas kasutamisel tuntava kokkuhoiu ajas ja töötaja koormuse vähendamises.

Innovaatilisematest lahendustest pakub Crown ka süsteeme FleetStats ja InfoLink, mis võimaldavad saada andmeid tehtud töö, tõstukite ja töötajate efektiivsuse kohta. Saadud andmete abil on võimalik täpselt jälgida tegelikku tõstukite vajadust ja nende hulka optimeerida, samuti saada ülevaade tõstukite kuludest ja nende põhjustest.